DL5 – Afronding Dagelijks Logboek

Je bent nu in staat om het Dagelijks Logboek te starten. Ik raad je aan minimaal één maand dagelijks je Dagelijk Logboeks in te vullen. Wellicht besluit je daarna zèlf of je met het gebruiken van je Dagelijks Logboek door gaat, of dat je dagelijkse routine van plannen en reflecteren nu zo ‘ingebakken’ zit dat je zonder het formulier door kan.

Ik zelf ben na ongeveer anderhalve maand gestopt met het gebruik van het Dagelijks Logboek, Ik gebruik nog wèl steeds de ‘Routine Checklijst’ die we in het volgende deel gaan behandelen.
Voor wat betreft het gebruik van deze twee dagelijkse zaken zijn de grondleggers van de Harada-methode in de Westerse wereld het niet helemaal eens. Norman Bodek vond het Dagelijks Logboek’ het belangrijkste, terwijl Jim Lippens meer hecht aan het doorlopend gebruik van de Routine Checklijst.
Kijk dus (na vier tot zes weken) wat voor jou belangrijk is: Beide formulieren blijven gebruiken òf het bij een van de twee houden.

Er is voor het ‘Dagelijks Logboek’ geen inleverloket voorzien. Ik vraag je niet om elke dag je Dagelijks Logboek naar me op te sturen. Ik ben wel benieuwd hoe je het in de praktijk gebruikt. Stuur me daarom per mail een aantal keer je ingevulde Dagelijks Logboek. Als je kunt zorgen dat ik er een stuk of vijf krijg, verspreid over een aantal weken, dan kan ik kijken hoe je voortgang is.
Stuur ze naar: mailto:dagelijks-logboek@bonnenouvelle-online.nl . Zet in het onderwerp van je mail je naam dan kan ik het makkelijker terugvinden. Dank je!