HA4: Dagelijkse activiteiten

Na het maken van je Lange Termijn Doel Formulier en je 64-Taken Formulier zijn de voorbereidingen voor je Harada-project afgerond. Nu komt het dagelijks werken aan je taken en routines. Om je hierin te ondersteunen volgen weer twee formulieren:
Het het Dagelijks Logboek gebruik je om iedere dag van te voren te plannen en aan het eind van de dag te reflecteren.
De Routine Checklijst is een formulier dat je gebruikt om te noteren aan welke routines je die dag bent toegekomen.

In de volgende topics loop ik met je door de formulieren en het gebruik ervan heen.

Ik was één van de mensen die in het begin het gebruik van ‘al die formulieren’ best wat bureaucratisch vond.
Echter: bij het gebruik ervan begon ik steeds meer rust te ervaren. Voor mij is het invullen van de formulieren een van de laatste dingen die ik iedere dag doe. Het dagelijks plannen maakt dat je je hoofd leeg kan maken van ‘planningstress’. En het reflecteren op de afgelopen dag en invullen van ‘hitrate’ op de routines zorgde er bij mij steeds meer voor dat het een meditatief moment werd. Even terugblikken… Neem jij daar dagelijks bewust tijd voor?

Om het meeste effect van het Dagelijks Logboek en de Routine Checklijst te hebben raad ik je aan ze èlke dag te gebruiken. Ook in de weekenden en vakanties! Als je denkt dat je op maandag je weekend wel ‘even’ kan bijwerken, dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit. Je geheugen heeft dan niet alles meer scherp. Hou vast aan dagelijks!
Lukt het ècht niet om op een bepaalde avond je ‘Dagelijkse activiteiten’ uit te voeren? Doe ze dan zo snel mogelijk in de ochtend. Anders heb je niets aan je planning! Heb je in de ochtend óók geen mogelijkheid, en ook niet ‘s-avonds daarna? Denk dan nog eens goed na aan wat eerder in deze eLearning gezegd is: De beste manier om je doelen te halen is… discipline! Als je de discipline niet hebt om elke avond de ‘Dagelijkse activiteiten’ uit te voeren, dan zijn wellicht je drijfveren nog niet voldoende sterk?