RC1 – Dagelijks gebruik

In het vorige topic heb je de stappen geleerd om je Routine Checklijst klaar voor gebruik te maken.

Je gaat nu iedere avond- vlak voor je je Dagelijks Logboek vult- je Routine Checklijst bijwerken,
Je zet per dienst/routine een ‘1’ (cijfer één) neer als je de routine gedaan hebt.
Je zet een ‘0’ (cijfer nul) neer als je de routine niet gedaan hebt.
En je zet een ‘/’ neer als je de routine niet gedaan hebt, maar dat dat voor die dag ook niet gepland was te doen.

Onder aan je Routine Checklijst vind je deze legenda als hulp terug.

Je mag in plaats van een ‘0’ ook een ‘-‘ (streepje) gebruiken of zelfs het veld leeglaten. Dat toont wel wat rustiger.
Echt een NUL invullen drukt je wel méér met je neus op de feiten. Je kunt het ook de eerste maand doen met NUL-len en de maand daarna met een streepje of leeglaten en dan kijken wat voor jou het beste werkt.

Begin je niet op de eerste dag van de maand met je Harada-project? Wacht dan niet tot de nieuwe maand begint met het gebruik van de Routine Checklijst. Begin direct met het gebruik! Vergeet niet je ‘doel’ aan te passen naar wat nog wel in de maand past.

Bij het invullen zul je zien dat je score op twee plekken wordt bij gehouden. Per lijn wordt geteld hoevaak je een ‘1’ neerzet. Dit geeft je zicht op het halen van de doelstelling per Routine. Onderaan je formulier wordt ook een optelling gemaakt. Je kunt dan zien welke dagen je enorm goed scoorde en welke dagen minder dan gemiddeld waren.

Hierboven zie je een totaal ingevuld formulier. De eerste paar dagen van het totaal onderaan zijn niet bijgewerkt. Dit had te maken met een berekeningsfout in het speadsheet. Deze fout is in jouw versie opgelost.

Gebruik dit formulier dagelijks voor je je Dagelijks Logboek gaat bijwerken. Er wordt tenslotte gevraagd naar je scores, ook op gebied van Routines.
Invullen van dit formulier kost mij meestal minder dan een minuut. Die minuut is door je inzichten enorm snel terugverdiend!