LTDF7 – Afronding

Het Laatste Deel van het Lange Termijn Doel Formulier. Ik heb het ‘Afronding’ genoemd. Toch is het niet alleen een afronding, maar ook een begin. Want nà het invullen van deze blokken ga je straks aan de slag met het concreet maken van de acties die je nodig gaat hebben om je doel te halen.

Maar voor nu ‘Afronding’.

Het begint met een Spreuk die me motiveert. Je kunt hier iedere spreuk neerzetten die je zelf echt goed vindt. Maar zet hem niet alleen hier neer: Schrijf hem GROOT op en hang hem op een plek waar je dagelijks meerdere keren langs komt. De ene keer zal de spreuk je wèl bewust opvallen, een andere keer weer niet. Maar dan komt hij tòch onbewust binnen. Je eigen ‘subliminal message’, boodschap voor je onderbewuste.
Je hebt al een spreuk neergezet boven aan je ’50 dingen’-formulier. Werkt die voor jou als motiverende spreuk? Gebruik hem dan hier weer!

Mensen die me helpen mijn doel te bereiken is het volgende blok. Hier kun je precies dat neerzetten… Mensen waarvan jij het fijn zou vinden als ze je helpen je doel te bereiken. Wellicht moet je ze nog wel op de hoogte stellen dat ze voor jou deze rol kunnen invullen.
Zet er ook bij (persoonlijke aanvulling van mij) wàt je van ze verwacht. Wáár kunnen ze je mee helpen?

Tenslotte Soort ondersteuning die ik nodig heb. Dit kan voor een deel al bij het vorige blokje zijn ingevuld. Zet ze dan toch gewoon hier (ook) neer. Door het nog een keer neer te zetten geef je jezelf toestemming ook buiten de mensen die je helpen op zoek te gaan naar andere manieren van ondersteuning. Wellicht komt niet alle ondersteuning bij de eerder genoemde mensen vandaan.

Mijn eerste versie zag er zo uit:

Het lijkt me goed om als afsluiting van de behandeling van het Lange Termijn Doel Formulier credits te geven aan Jim Lippens die de methode van Norman Bodek leerde en naar Europa/ België bracht.

(C) voor het geheel berust bij Jim. Ik heb toestemming van Jim om het formulier te gebruiken in trainingen. En jij hebt als cursist toestemming om het formulier voor je eigen projecten te gebruiken. Het is niet toegestaan de formulieren verder te verspreiden. Mocht iemand interesse hebben de formulieren te gaan gebruiken, dan kan hij of zij het beste zelf de training gaan doen!

Maar voor nu: Dank je wel Jim!

Zoals eerder gemeld kun je hieronder je ingevulde Lange Termijn Doel Formulier uploaden.
Ik zal er zodra ik zie dat hij binnen is, naar kijken en je waar nodig feedback geven.